Rallylydighets kurs 31-2 august 2020

Helgen 31-2 august var det kurs for viderekommende i rallylydighet. Instruktør var Wenche Haugland, og Åse Berg var hjelpeinstruktør denne helgen. Kurset ble holdt på Trafikkstasjonen i Flekkefjord.

For dere som ikke kjenner til Åse, så bor hun i Sokndal, og hun har vært instruktør siden 2007 i dressurkurs. Hun begynte med Golden Retriver og fortsatte med sin første Toller (Nova Scotia Duck Tolling Retriver) i 2004. Åse driver med oppdrett av tollerer, og hadde sitt første valpekull i 2007 og har nå 3 tollere hvorpå hun trener aktivt med de to yngste. Åse er aktiv leder i Dalane Hundeklubb og hun er med på å holde jevnlige kurs i både Egersund og Sokndal.

Det var 7 hunder påmeldt på dette kurset og det var både rasehunder og blandingshunder. Som foreksempel Chodsky Pes, Dansk Svensk Gårdshund, Australsk Shepherd, Shetland Sheepdog, Pumi, blanding av Engelsk og Irsk Setter og blanding av Old English Sheepdog og terrier. Et herlig knippe av små og store hunder.

Kurset startet på fredag ettermiddag med teori. Da ble det gått igjennom skiltene fra klasse 2 og 3. Wenche holdt denne teorien og hadde med seg hunden sin Dixi og viste og forklarte de forskjellige skiltene. Det ble også tid for mange spørsmål, for ingen spørsmål er for dumme. Det ble faktisk gitt hjemmelekse denne gangen. Velge ut 2 skilt fra kl 2 og kl 3 som deltakerene ville enten øve på og få tips om hvordan gjennomføre, eller prøve seg på fordi de var nye øvelser. Det var så mye gøy å velge i!!

Lørdagen startet med strålende og etterlengtet sol, etter flere dager med ruskevær. Klokken 10 så begynte dagen med lineføring, felles dekk og felles sitt. Hundene fikk slappe litt av imens deltakerene ble delt inn i grupper av to og to, og skulle sette opp de forskjellige elementene som var hjemmelekse. Etterpå ble det brifing av "banene" og hundene fikk lov til å komme ut og trene litt. Så var det på tide med lunsj. Etter litt hundeprat og en kopp kaffi, så ble deltakerene delt inn i to grupper av 4 på hver, og det ble satt opp rallybaner med innslag fra begge klassene. Gjennom hele dagen ble det lagt mye vekt på glede, samspill og gode holdninger mellom hund og eier. Kursets andre dag gikk mot slutten, hundene og førerene var slitne av varmen.

Søndagen startet med overskyet vær og litt kjøligere enn lørdagen, og det kunne merkes på hundene. Det ble satt opp to fulle baner, (15 til 17 skilt) som førerene først gikk en briefing av, så var det hundenes tur til å trene. Noen hunder gikk stille og rolig, andre hunder hadde mye energi og hoppet litt, Men til felles var at de logret og koste seg masse. Så var tiden inne for lunsj og hundepraten gikk ivrig mellom deltakerene. Etter lunsj var det på tide og bevege seg litt ettersom det blåste kaldt og var litt surt. Det ble da lineføring, felles dekk og felles sitt med tid for mange gode tips fra instruktørene og mye lek mellom hund og fører. Kursets tredje dag ble avsluttet med hopp over hinder, send igjennom tunnel og slalom. Dette er noe som de fleste hundene syntes er veldig morro, og er en fin avslutning på kurset.

Vi sier tusen takk til deltakere og noen utrolig flinke hunder, samt våre dyktige instruktører, Wenche og Åse.

Nyeste kommentarer

01.11 | 19:22

Hei Siri, du kan sende en melding til Wenche (46543487). Hun kan hjelpe deg videre.

01.11 | 18:07

Hei. Når starter dere med kurs i lydighet? Jeg ønsker å gi det i julegave til en 3 år boardercoller. Ikke tidligere vært på kurs.

19.09 | 21:33

Hei, jeg har en staffordshire bull terrier valp som er 11 uker nå, når tid er det greit og melde oss på et valpekurs?

19.10 | 09:52

Hei Trond. Vi har nettopp hatt ett kurs, så ett nytt et vil ikke komme før til våren. Men du er hjertelig velkommen til å delta på våre treninger.

Del denne siden